zaterdag 24 september 2016

Geld verdienen met studeren



Geld verdienen met studeren


Samenvattingen, uittreksels, aantekeningen, scripties, uitwerkingen, projecten en andere documenten verkopen? Je kunt samenvattingen verkopen van verschillende opleidingen en van de verschillende niveaus. Cursussen, mavo, havo, vwo, MBO, HBO of Masteropleidingen. Veel studenten gingen je al voor en verdienen nu honderden euro’s met het schrijven van samenvattingen!
Wist je dat…..
Een student die een samenvatting schrijft tot vijf keer sneller leert dan een student die alleen het boek doorleest?
Een samenvatting maken betekent dus niet dat je er alleen geld mee kunt verdienen, je leert er ook nog het meeste van! Een goede voorbereiding plus een extra zakcentje!
Verder nog enkele tips voor een optimale voorbereiding op je tentamen/examen.
  1. Voorbereiding colleges: Lees je vóór het college in op de lesstof die behandeld gaat worden.
  2. Colleges volgen: Probeer zoveel mogelijk colleges te volgen. Steeds meer universiteiten hebben ook het online volgen van colleges, dit kan veel tijd besparen!
  3. Begin tijdig met het leren van het tentamen. Een samenvatting zorgt ervoor dat je veel tijd kunt besparen vlak voor de tentamens. Vaak heb je ook meerdere tentamens kort na elkaar. Een samenvatting kan uitkomst bieden.
  4. Maak iedere week een deel van de samenvatting van het studieboek. Op deze manier lees jij je goed in op de lesstof en kun je eventueel huiswerk gemakkelijker maken.
  5. Maak oefententamens: Op deze manier weet je ongeveer wat je te wachten staat en of je de lesstof beheerst.

Hoe werkt studeren en samenvattingen verkopen?

Ontwerp:
Ontwerp een studiedocument en deel het document met andere studenten. Je kan studiemateriaal binnen verschillende categorieën ontwerpen. Dit zijn onder andere samenvattingen, aantekeningen, project opdrachten, scripties en oefenvragen. Schrijf een samenvatting van het hele boek en vraag er eerst niet teveel voor. Een verkoopprijs van ongeveer € 3,- per download levert het beste resultaat op. Je kunt altijd de verkoopprijs nog aanpassen!

Registreer:
Het registreren is gratis. Binnen een paar minuten staat jouw document online en wordt het gedeeld met andere studenten. Je mag zelf bepalen of je de samenvattingen gratis deelt of dat je een vergoeding voor je document vraagt.
Je hebt er geen omkijken naar, alles wordt voor je geregeld! Wil je extra inkomsten genereren, deel dan de Kennisdelen-link van jouw document op social media of andere websites.

KennisDelen en studeren

KennisDelen is de voordeligste aanbieder van Nederland. Andere platforms zoals Stuvia waar jij samenvattingen kunt verkopen vragen ruim 50% verkoopcommissie. Bij KennisDelen is dit slechts 25% inclusief transactiekosten. De verkoper verdient immers het grootste aandeel!
KennisDelen = EERLIJK en VOORDELIG
Verkoop nu ook jouw samenvattingen!

woensdag 21 september 2016

Solvabiliteit betekenis

De meeste bedrijven hebben niet voldoende geld om een nieuwe machine, vrachtwagen of gebouw in één keer zelf te kunnen betalen. Omdat bedrijven moeten investeren om rendement te behalen en de continuïteit te waarborgen, moet er vreemd vermogen aangetrokken worden. In veel gevallen is dit een bank of grote investeerder. Een bank wil weten of het bedrijf in staat is om de lening op zowel korte als lange termijn terug te kunnen betalen. De bank wil dus weten of een onderneming financieel gezond is. De financiële toestand van een organisatie kan gemeten worden door verschillende ratio's te berekenen. Dit zijn onder andere de rentabiliteit, liquiditeit en solvabiliteit.

Definitie solvabiliteit

De solvabiliteit geeft aan in welke mate een organisatie in staat is om aan alle verplichtingen te kunnen voldoen. Dit zijn zowel de kort als langlopende verplichtingen (schulden). Dit betekent niet anders dan dat wanneer de organisatie stopt met de activiteiten, kunnen op dat moment alle schulden betaald worden. De solvabiliteit is een moment opname en zegt op zichzelf dus niet altijd voldoende!

Lees meer over de Solvabiliteit

TYPOLOGIEMODEL Starreveld

Typologie Starreveld

TYPOLOGIEMODEL

De indeling van een organisatie wordt op basis van twee criteria door Starreveld beschreven. Er is sprake van een groepsgewijze indeling op basis van het indelingscriterium en het volgorde criterium.
A. Indelingscriterium (soortcriterium) – naar aard van de bedrijfsactiviteiten wordt een bedrijf ingedeeld in één van de grondtypen.
B. Volgorde criterium – de afnemende mogelijkheid om de controle op de volledigheid van de opbrengstverantwoording te baseren op het rationeel verband tussen opgeofferde en verkregen zaken (geld-/ goederenbeweging).
De nadruk op de interne controlemaatregelen op de volledigheid van de opbrengstenverantwoording is gelegen in het feit dat binnen de waardekringloop in de verkopen veelal een waardesprong gerealiseerd wordt.
In het algemeen geldt de volgende regel: hoe zwakker het rationeel verband tussen opgeofferde en verkregen waarden hoe moeilijker die bedrijfstypen naar hun aard de volledigheid van de opbrengstenverantwoording kunnen waarborgen en hoe meer aanvullende controlemaatregelen genomen dienen te worden. De meest sterke typologie is doorgangs een handelsonderneming en als zwakker kun je dienstverlening typeren.

Typologie Starreveld

Liquiditeitsratio

Liquiditeitsratio

Een ratio is een verhoudingsgetal tussen twee grootheden. Een liquiditeitsratio geeft aan in hoeverre een organisatie kan voldoen aan haar kortlopende verplichtingen. De liquiditeitsratio's die gebruikt worden zijn de current ratio en de quick ratio.
De current ratio wordt berekend door de twee grootheden:
Kortlopende activa te delen door de Kortlopende passiva
Als er een ratio uitkomt van groter dan 1, dan betekent dit dat er meer kortlopende activa zijn de kortlopende passiva. Er wordt veronderstelt dat de organisatie kan voldoen aan haar kortlopende verplichtingen. Veiligheidshalve zal er een ratio van 1,5 - 2 aangehouden moeten worden. Het kan namelijk zijn dat niet alle kortlopende activa omgezet kunnen worden in "geld" om de schulden te betalen.
De voorraad is een voorbeeld van kortlopende activa. In de praktijk zal er altijd wat voorraad zijn en dus nooit helemaal omgezet worden in geld. Een supermarkt zonder voorraad zal niet lang bestaan, want dan gaan de klanten een andere supermarkt opzoeken.

maandag 19 september 2016

Verkopen samenvatting

Verkopen samenvatting

Keywords: Verkopen samenvatting, samenvattingen verkopen, uittreksels, boekverslag, samenvattingen, Stuvia.

Verkopen samenvatting

Verkoop boeksamenvattingen, uittreksels, aantekeningen, scripties, uitwerkingen, projecten en andere studiedocumenten. Je kunt samenvattingen uploaden van verschillende opleidingen en van de verschillende niveaus. Cursussen, mavo, havo, vwo, MBO, HBO of Masteropleidingen.
Vanaf 2011 is het verkopen van samenvattingen begonnen. De website Stuvia was hiermee begonnen. Er waren al website die samenvattingen verkochten maar hier kreeg de student niet voor betaald. Het idee is eigenlijk heel eenvoudig. Het is een markt waarop jij de samenvatting verkoopt.
Op dit moment verdienen veel studenten honderden euro’s met de verkoop van samenvattingen. Er zijn zelf studenten die duizenden euro’s hebben verdiend. Wil jij dit ook maak dan samenvattingen van volledige boeken maar ook van nieuwe boeken (2015 of 2016). Begin met een verkoopprijs tussen de twee en vier euro. Als jij merkt dat de samenvatting veel verkocht wordt kun je altijd de verkoopprijs aanpassen. Kijk ook goed naar de reviews die jij krijgt!

Schrijf je gratis in

 

Verkopen samenvatting

 

Verkopen samenvatting, hoe werkt dit precies?

Ontwerp:

Ontwerp een samenvatting of ander document en deel deze met andere studenten. Je kan documenten in verschillende categorieën maken. Dit zijn onder andere: samenvattingen, uittreksels, boekverslagen, aantekeningen, project opdrachten, scripties en oefenvragen. Ook scholieren op het voortgezet onderwijs kunnen documenten verkopen. Er is veel vraag naar!

Registreer:

Het inschrijven bij KennisDelen is gratis. Binnen 10 minuten staat jouw samenvatting online en wordt het gedeeld met andere studenten. Je mag zelf bepalen of je de studiematerialen gratis deelt of dat je een vergoeding voor je document vraagt. Vraag niet teveel, want dan is de kans dat je wat verkoopt erg klein. Begin met een verkoopprijs van rond de 3 euro.
Het registreren en uploaden duurt slechts 10 minuten en je documenten staan direct te koop. Je hebt er geen omkijken naar en alles wordt voor je geregeld! Wil je extra inkomsten genereren, deel dan de Kennisdelen link van jouw samenvatting op de Social media of op andere websites.

Registreer je gratis

zondag 18 september 2016

Hoeveel kost studeren per maand?

Het volgen van een studie kost erg veel geld. Voor de opleiding en voor de boeken moet je een behoorlijk bedrag betalen. Sommige studenten hebben geluk, omdat hun ouders de studie betalen. Helaas kan of wil niet elke ouder voor de studie betalen en is het voor veel studenten de tijd om zelfstandig te worden. Met welke maandelijkse kosten moet jij als student rekening houden.

Collegeld 2016/2017

Het collegegeld van 2016/2017 is voor een HBO op WO opleiding € 1.984,-. Het is mogelijk om via de DUO een extra lening te krijgen van € 164,- per maand. Pas op met het lenen bij DUO, het bedrag kan hierdoor flink oplopen. Lees meer over betalen in termijnen in dit artikel. Het is bij de meeste onderwijsinstellingen mogelijk om het collegegeld in termijnen te betalen.

Kosten studieboeken

Voor de meeste opleidingen heb je redelijk veel studieboeken nodig. Houd rekening met ongeveer € 50,- per maand aan boekengeld. Dit komt dus neer op ongeveer een € 500,- tot € 600,- per jaar. Je kan hier wel flink wat geld op besparen door tweedehands boeken aan te schaffen. Zorg er wel voor dat je de juiste druk koopt, want anders loop je het risico dat er lesstof ontbreekt. Ook is de planning die jij bij de opleiding krijgt lastig te volgen, omdat vaak hoofdstukken door elkaar zijn gehaald in een vernieuwde druk! Na gebruik van jouw studieboeken kun je deze zelf ook direct weer verkopen (na het halen van het tentamen). Bekijk wel even goed of je het volgende studiejaar niet weer dit studieboek nodig hebt!

Bijverdienen met jouw studie?

Ben je zelf een student die graag hoge cijfers haalt. Maak je veel samenvattingen? Dan kun je makkelijk wat bijverdienen met het verkopen van jouw samenvattingen.

Verkoop jouw samenvattingen via KennisDelen! Direct gratis registeren

 

Reiskosten studenten

Meestal heb jij als student recht op een ov-kaart. Je kunt kiezen tussen een weekend OV of een week OV. Het is mogelijk om een paar keer per jaar te wisselen tussen een week of weekend OV. Tip: Koop een fiets zodat je ook makkelijk ergens kunt komen op het moment dat je Ov niet geldig is.

Mobiele telefoon studenten

Per maand geeft een student gemiddeld € 29,- uit aan een mobiele telefoonabonnement. Of jij ook zo’n “duur” abonnement nodig hebt zal je zelf moeten bekijken en uitrekenen of dit binnen het budget past. Kies voor een voordelig sim-only abonnement of bekijk naar een voordeliger telefoon toestel.

Studenten verzekeringen

De belangrijkste verzekering die jij moet afsluiten is een zorgverzekering. Een zorgverzekering kost al snel € 100,- per maand. Vergelijk jaarlijkse of er een voordeligere verzekering voor jou mogelijk is. Je moet rekening houden met een eigen risico van € 385,- maar kunt dit vrijwillig verhogen naar € 885,-. Een hogere eigen risico bespaart tot € 20,- per maand. Dus na twee jaar geen gebruik maken van zorg heb jij het er al uit. Let op: één bezoekje aan een specialist in het ziekenhuis en je zal als snel € 885,- moeten betalen. Bedenk goed of je dit bedrag dan wel kunt missen!
Andere verzekeringen zijn relatief goedkoop. De WA en inboedel verzekering kosten ongeveer € 5,- per maand per verzekering. WA moet je absoluut hebben en is bedoeld voor schade die jij per ongeluk veroorzaakt aan andermans eigendommen. Een inboedelverzekering kun je voor kiezen..

Kamer huren studenten

Een kamer huren kost tussen de € 250,- en € 500,- per maand. Dit is afhankelijk van de locatie en de omvang van de kamer. Wil je in het centrum wonen dan kan de huurprijs verder oplopen. In Amsterdam zou € 1.000,- al “normaal” zijn. Bekijk via Kamernet of Kamertje wat de kosten zijn voor het huren van een kamer in jouw omgeving.

Internet, televisie en energie

Internet, televisie en energie zijn kosten die vaak al bij de huurprijs van een kamer inzitten. Is dit niet het geval bekijk dan ook elk jaar naar de voordeligste aanbieder. Ziggo heeft vaak leuke aanbiedingen. Door jaarlijkse te wisselen van provider bespaar je al snel € 60,- per jaar. In veel gevallen is dit snel en makkelijk geregeld. Wees er niet bang voor. Vergelijk ook jaarlijkse de beste prijzen voor energie. De kortingen lopen op tot ruim € 250,- per jaar als je van energieleverancier verandert.

Kosten eten en drinken studenten

Een student besteedt gemiddeld € 40,- per week aan eten en drinken. Dit is een redelijk klein budget, dus let goed op de aanbiedingen in de verschillende supermarkten. Eet wat vaker bij je ouders als die in de buurt wonen! Maak wat vaker grotere porties en eet dit twee dagen achter elkaar. Koop vooral geen kant- en klaarmaaltijden, dit is een stuk duurder en ook ongezonder!

Overige kosten studenten

Dan zijn er nog kosten zoals sporten, hobby’s en vrije tijd. Reken hiervoor ook ongeveer € 200,- per maand. Denk bijvoorbeeld aan op vakantie gaan of stappen. Dit bedrag loopt dus als snel op.

Hoeveel kost studeren per maand?

Je hebt misschien als meegerekend. Het bedrag zit ruim boven de € 1.000,- per maand! Dit betekent dus dat jij een bijbaan zult moeten vinden?

Bijverdienen met jouw studie?

Ben je zelf een student die graag hoge cijfers haalt. Maak je veel samenvattingen? Dan kun je makkelijk wat bijverdienen met het verkopen van jouw samenvattingen.

Verkoop jouw samenvattingen via KennisDelen! Direct gratis registeren

 

Geld verdienen met studeren



Geld verdienen met studeren
Samenvattingen verkopen, uittreksels, aantekeningen, scripties, uitwerkingen, projecten en andere documenten. Je kunt samenvattingen verkopen van verschillende opleidingen en van de verschillende niveaus. Cursussen, mavo, havo, vwo, MBO, HBO of Masteropleidingen. Al vele studenten gingen jou voor en verdienen nu honderden euro’s met het schrijven van samenvattingen.
Een samenvatting betekent niet alleen dat je er geld mee kunt verdienen. Het belangrijkste is dat jij je goed voorbereid op jouw tentamen. Een student die een samenvatting schrijft studeert tot vijf keer sneller dan een student die alleen het boek doorleest. Enkele tips om je goed voor te bereiden op het tentamen.
  1. Voorbereiding colleges: Lees je voor het college in op de lesstof die behandeld gaat worden.
  2. Colleges volgens: Probeer zoveel mogelijk colleges te volgen. Steeds meer universiteiten hebben ook online volgen van colleges, dit kan veel tijd besparen!
  3. Maak iedere week een deel van de samenvatting van het studieboek. Op deze manier lees jij je goed in op de lesstof en kun je eventueel huiswerk makkelijker maken.
  4. Begin tijdig met het leren van het tentamen. Een samenvatting zorgt ervoor dat je veel tijd kunt besparen vlak voor de tentamens. Vaak heb je ook meerdere tentamens kort na elkaar. Een samenvatting kan uitkomst bieden.
  5. Maak oefententamens: Op deze manier weet je ongeveer wat je te wachten staat en of je de lesstof beheerst.
  6. Maak je niet te druk. Het is geen ramp als je een tentamen nog een keer over moet doen.
Hoe werkt samenvattingen verkopen?
Ontwerp:
Ontwerp een studiedocument en deel het document met andere studenten. Je kan studiemateriaal in verschillende categorieën ontwerpen. Dit zijn onder andere: samenvattingen, aantekeningen, project opdrachten, scripties en oefenvragen.
Registreer:
Het registreren is gratis. Binnen 10 minuten staat jouw document online en wordt het gedeeld met andere studenten. Je mag zelf bepalen of je de boeksamenvattingen gratis deelt of dat je een vergoeding voor je document vraagt.
Het registreren en uploaden duurt slechts 10 minuten en je studiedocumenten staan direct te koop. Je hebt er geen omkijken naar, alles wordt voor je geregeld! Wil je extra inkomsten genereren, deel dan de Kennisdelen link van jouw samenvatting op de social media of andere websites.

KennisDelen
KennisDelen is de voordeligste aanbieder van Nederland. Andere platforms zoals Stuvia waar jij samenvattingen kunt verkopen vragen ruim 50% verkoopcommissie. Bij KennisDelen is dit slechts 25% inclusief transactiekosten. De verkoper verdient het grootste aandeel!

KennisDelen – EERLIJK en VOORDELIG

Verkoop nu ook jouw samenvattingen!